czwartek, 9 lutego 2017

Sos Pomidorowy do Pizzy


  • Pomidory Pelatti           2,550 kg
  • Ser Grana Padano         0,060 kg
  • Oliwa Extra Vergine     0,060 l
  • Czosnek                        0,020 kg
  • Oregano                        0,015 kg
  • Sól                                0,020 kg
  • Cukier                           0,010 kg

Wszystkie składniki wrzucamy do miski i miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Grana Padano warto wczesniej zetrzeć na tarce. Ułatwi to zmiksowanie sosu.
Warto Taki sos przygotować 3 godzinki wcześniej. Nabierze lepszego smaku i aromatu

Poniżej link do filmu na którym szczegółowo zobaczycie jak przygotować sos. No może tylko w większej ilości. :) i przepisy na pizze.
Sos Pomidorowy na Pizze Film
Przepisy na Pizze i Sosy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz