- Pomidory Pelatti 2,550 kg
- Ser Grana Padano 0,060 kg
- Oliwa Extra Vergine 0,060 l
- Czosnek 0,020 kg
- Oregano 0,015 kg
- Sól 0,020 kg
- Cukier 0,010 kg
Wszystkie składniki wrzucamy do miski i miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Grana Padano warto wczesniej zetrzeć na tarce. Ułatwi to zmiksowanie sosu.
Warto Taki sos przygotować 3 godzinki wcześniej. Nabierze lepszego smaku i aromatu
Poniżej link do filmu na którym szczegółowo zobaczycie jak przygotować sos. No może tylko w większej ilości. :) i przepisy na pizze.
Sos Pomidorowy na Pizze Film
Przepisy na Pizze i Sosy
Poniżej link do filmu na którym szczegółowo zobaczycie jak przygotować sos. No może tylko w większej ilości. :) i przepisy na pizze.
Sos Pomidorowy na Pizze Film
Przepisy na Pizze i Sosy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz