środa, 15 lutego 2017

Pizza Parma



Ciasto rozwałkujemy na okrągły krążek o średnicy około 31 cm. Równomiernie rozprowadzam na nim sos pomidorowy zostawiając odstęp około 2 centymetry od rantów. Posypujemy serem i pieczemy. Pizza do wypieku potrzebuje bardzo wysokiej temperatury około 350 stopni Celsjusza. Najlepiej nadają cię do tego piece szamotowe opalane drewnem, ale to nie jest przeszkoda. Próbujcie w domu w waszych piekarnikach. Pamiętajcie!!! Nagrzejcie piekarnik na najwyższą temperaturę i warto, żeby blacha, na której będziecie piec pizze, też była ciepłą. Spróbujcie pizze przygotować na pergaminie i przełóżcie ją na blachę nagrzaną w piekarniku. Po wyjęciu z pieca pizze kroimy na osiem kawałków i rozkładamy po całej powierzchni w kolejności. Najpierw rukolę następnie Prosciutto Crudo, a na koniec kruszymy parmigiano reggiano.


SMACZNEGO !!!
Poniżej linki do przepisów na Pizze i Sosy
Przepisy na Pizze i Sosy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz