wtorek, 14 lutego 2017

Pizza Capriciosa

  • Ciasto na pizze    0,180 - 0,200 kg  Przepis na Ciasto na Pizze
  • Sos pomidorowy             0,100 kg  Przepis na Sos Pomidorowy
  • Ser mozzarella na pizze  0,100 kg
  • Szynka                             0,080 kg
  • Pieczarki                         0,060 kg


Ciasto rozwałkujemy na okrągły krążek o średnicy około 31 cm. Równomiernie rozprowadzam na nim sos pomidorowy zostawiając odstęp około 2 centymetry od rantów. Posypujemy serem. Rozkładamy po całej powierzchni plasterki szynki. Posypujemy skrojonymi pieczarkami i pieczemy. Pizza do wypieku potrzebuje bardzo wysokiej temperatury około 350 stopni Celsjusza. Najlepiej nadają cię do tego piece szamotowe opalane drewnem, ale to nie jest przeszkoda. Próbujcie w domu w waszych piekarnikach. Pamiętajcie!!! Nagrzejcie piekarnik na najwyższą temperaturę i warto, żeby blacha, na której będziecie piec pizze, też była ciepłą. Spróbujcie pizze przygotować na pergaminie i przełóżcie ją na blachę nagrzaną w piekarniku.


SMACZNEGO !!!
Poniżej linki do przepisów na Pizze i Sosy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz